Dimitri Leue en Antoon Offeciers

Al meer dan 20 jaar maken ze samen theater, muziek en plezier. Steeds op zoek naar de perfecte synergie tussen woord en klank, zin en melodie, libretto en symfonie.

Het Kleine Sterven of een poging om drie dagen niet te zijn, Azen, Fink of het uniform van de Liefde, Ogen Alles, Sinds de komst van Sint San, In de naam van Sebastiaan, Het Lortchersyndroom, De Diepte Van Het Dal, Vanbinnen Bang Vanbuiten, Dodo Klein, Dodo Groot, Wiejoow, De Zaak Van De Dieren Tegen De Mensen, Apocalyps Now, Frustration Island,…

Van tango tot koorzang, van minimalistische piano tot eclectische jazz. Ze bouwen verder op elkaars vertrouwen en dagen elkaar steeds uit om andere vormen te zoeken om een verhaal te vertellen.

Leue en Offeciers hopen op boeiende ontmoetingen met beeldende kunstenaars en theatermakers tijdens hun theatrale reis door het leven.
Leue en Offeciers willen voorstellingen maken voor kinderen en volwassen.
Leue en Offeciers houden een vinger aan de pols van de actualiteit zonder het archetypische uit het oog te verliezen.

Dimitri Leue

°18/04/1974

Deze Mortselse theatermaker, schrijver studeerde af aan het Conservatorium van Antwerpen waar hij les kreeg van o.a. Dora van der Groen, Ivo Van Hove, Peter Van den Eede en Frank Focketyn.

Dankzij Oda Vaneygen en Barbara Wyckmans groeide Dimitri Leue snel uit tot een vaste waarde in de theaterwereld die zich richt tot kinderen en jongeren.

Hij werd door Vaneigens, Windkracht 10 en Teamspirit een bekend gezicht.  Ook was hij op Ketnet te zien bij W@=D@, Mijn dans is top!, Urban is top! en Circus voor Dimmies.

In het begin van zijn carrière maakte hij veel voorstellingen over de liefde en ook nog wat verdriet. Met de Kakkewieten speelde hij zowel op Pukkelpop als op het Theaterfestival, zij maakten voorstellingen met een hoek af.

Later maakte hij met zijn oom Warre Borgmans en Antoon Offeciers een trilogie rond psychische aandoeningen. In samenwerking met Rataplan en TEGEK!?

Met zijn broer, Kristoff Leue, en Pieter Embrechts creëerde hij  de multiculturele, transmediale voorstellingen van W@=D@ in hetpaleis. Hij schreef en speelde ook een heel palmares ecologische voorstellingen bij elkaar.

Zijn voorliefde voor klassieke muziek werd duidelijk door zijn samenwerkingen met het Antwerps Symfonisch Orkest, de Singel en de pianist, Kiyotaka Izumi.

Antoon Offeciers

°02/10/1973

Deze Hovese muzikant, componist studeerde af aan het Conservatorium van Antwerpen waar hij les kreeg van o.a. Erik Vermeulen en Christoph Erbstösser.

Als vaste muzikant van de Muze Vijf groeide Antoon Offeciers snel uit tot een vaste waarde in de Antwerpse jazzscene.

Hij speelde bij vele groepen gaande van Sukilove, Mira, De Kakkewieten, De Post, Eddy et Les Vedettes tot Nonkel Tony.

Op theater werd hij de sparringpartner van Dimitri Leue, maar werkte hij ook al samen met Nico Sturm, Stijn Van Opstal, Jonas Van Geel en Charlotte Vandermeersch.

Zijn composities doen denken aan Nils Frahm, Max Richter of Jan Swerts, maar dan met een jazz-touch en af en toe een vette knipoog naar de technologie.